PRODUK
Pengenalan
Kita tahu dan faham bahawa susu merupakan minuman yang unik dan yang nyatanya, susu boleh dianggap sebagai penyambung kepada sistem imun ibu, menyediakan kebaikan keimunan yang sepenuhnya kepada pengguna. Kajian yang dijalankan telah menunjukkan bahawa selain daripada kandungan nilai pemakanannya, susu juga dapat memberikan perlindungan keimunan pasif atau perlindungan daripada penyakit dengan menggunakan rawatan antibodi ke atas manusia.

Pada tahun 1958, Ralph Stolle merupakan seorang ahli perniagaan dan pemilik kepada Ladang SanMarGale di Lebanon, Ohio. Beliau telah menanamkan minatnya kepada konsep susu imun. Susu Stolle telah dihasilkan dengan memberikan lembu sejenis vaksin yang khusus yang mengandungi campuran bakteria yang telah dimatikan dengan kaedah pemanasan yang diperolehi daripada pemilihan patogen dari badan manusia agar antibodi yang diketahui jenis dan kekuatan/kuasanya dihasil dan dirembeskan ke dalam susu. Ralph Stolle telah bertahun-tahun merahsiakan formula vaksin polivalen 26 dalam 1, tetapi akhirnya Susu Stolle telah mendapat pengiktirafan hak paten ke atas komposisi vaksin polivalen 26 dalam 1 dan teknik yang digunakan semasa imunisasi (maklumat lanjut berkaitan dengan prosedur imunisasi vaksin boleh diperolehi di laman web http://patft.uspto.gov). Rumusan imunisasi mengandungi 26 jenis patogen bakteria yang telah mati.
Kita tahu dan faham bahawa susu merupakan minuman yang unik dan yang nyatanya, susu boleh dianggap sebagai penyambung kepada sistem imun ibu, menyediakan kebaikan keimunan yang sepenuhnya kepada pengguna. Kajian yang dijalankan telah menunjukkan bahawa selain daripada kandungan nilai pemakanannya, susu juga dapat memberikan perlindungan keimunan pasif atau perlindungan daripada penyakit dengan menggunakan rawatan antibodi ke atas manusia.

Pada tahun 1958, Ralph Stolle merupakan seorang ahli perniagaan dan pemilik kepada Ladang SanMarGale di Lebanon, Ohio. Beliau telah menanamkan minatnya kepada konsep susu imun. Susu Stolle telah dihasilkan dengan memberikan lembu sejenis vaksin yang khusus yang mengandungi campuran bakteria yang telah dimatikan dengan kaedah pemanasan yang diperolehi daripada pemilihan patogen dari badan manusia agar antibodi yang diketahui jenis dan kekuatan/kuasanya dihasil dan dirembeskan ke dalam susu. Ralph Stolle telah bertahun-tahun merahsiakan formula vaksin polivalen 26 dalam 1, tetapi akhirnya Susu Stolle telah mendapat pengiktirafan hak paten ke atas komposisi vaksin polivalen 26 dalam 1 dan teknik yang digunakan semasa imunisasi (maklumat lanjut berkaitan dengan prosedur imunisasi vaksin boleh diperolehi di laman web http://patft.uspto.gov). Rumusan imunisasi mengandungi 26 jenis patogen bakteria yang telah mati.
Pembuatan Produk yang Berkualiti
Vaksin polivalen 26 dalam 1 telah digunakan untuk merangsang lembu menghasilkan antibodi khusus di dalam susunya. Setiap vaksin yang akan digunakan perlu diuji secara rapi agar tidak tercemar dari bakteria luar. Kemudian, vaksin akan disuntik ke atas lembu dengan menggunakan teknik hiperimunisasi. Susu yang diperah daripada lembu yang telah divaksinkan diproses secara berasingan bagi setiap langkah penghasilan dan diproses di dalam keadaan yang bersuhu rendah agar kandungan antibodi tidak terjejas. Setiap produk yang terhasil perlu melalui kawalan ujian yang ketat bagi memastikannya memenuhi kehendak spesifikasi. Susu Stolle diasing dan diproses secara berasingan daripada produk susu lain di New Zealand.
Komitmen Kami Ke Atas Kualiti, Keberkesanan dan Keselamatan


Sebagai kepastian keberkesanan dan keselamatan Susu Stolle ke atas manusia, En. Ralph Stolle telah mengedarkan Susu Stolle secara percuma kepada sukarelawan (responden) yang berminat untuk menyertai kajian beliau. Kajian telah dijalankan di kalangan penduduk di Cincinnati dan kawasan sekitarnya. Borang soal selidik telah disediakan bagi mengikuti perkembangan setiap responden tersebut. Kajian ini dijalankan secara berterusan selama 28 tahun bagi mendapat kepastian ke atas kebaikan kesihatan yang diperolehi oleh setiap responden selepas minum Susu Stolle. Seramai 3,545 responden yang terlibat, 40% daripadanya adalah lelaki dan 60% perempuan di antara lingkungan umur 4 – 95 tahun telah menunjukkan keputusan bahawa 96.1% tidak menunjukkan sebarang kesan sampingan selepas pengambilan dan 3.9% walaupun mengalami sedikit masalah intoleransi laktosa, namun masalah ini berjaya diatasi selepas pengambilan yang berterusan untuk suatu tempoh waktu.
Susu Stolle berupaya untuk mencegah penyakit dengan menguatkan ketahanan badan terhadap bakteria yang boleh menyebabkan penyakit. Produk susu yang mengandungi antibodi berpotensi di dalam mencegah penyakit kerana berupaya di dalam meneutral dan menghapuskan patogen tertentu yang menyebabkan penyakit. Kandungan antibodi di dalam Susu Stolle jauh lebih tinggi berbanding kandungan antibodi di dalam produk susu yang diperolehi daripada lembu yang tidak menjalani kaedah imunisasi. Antibodi-antibodi ini berupaya di dalam melawan penyakit; oleh itu, lebih banyak bilangan antibodinya, lebih bagus kesannya ke atas pengguna.


Sebagai kepastian keberkesanan dan keselamatan Susu Stolle ke atas manusia, En. Ralph Stolle telah mengedarkan Susu Stolle secara percuma kepada sukarelawan (responden) yang berminat untuk menyertai kajian beliau. Kajian telah dijalankan di kalangan penduduk di Cincinnati dan kawasan sekitarnya. Borang soal selidik telah disediakan bagi mengikuti perkembangan setiap responden tersebut. Kajian ini dijalankan secara berterusan selama 28 tahun bagi mendapat kepastian ke atas kebaikan kesihatan yang diperolehi oleh setiap responden selepas minum Susu Stolle. Seramai 3,545 responden yang terlibat, 40% daripadanya adalah lelaki dan 60% perempuan di antara lingkungan umur 4 – 95 tahun telah menunjukkan keputusan bahawa 96.1% tidak menunjukkan sebarang kesan sampingan selepas pengambilan dan 3.9% walaupun mengalami sedikit masalah intoleransi laktosa, namun masalah ini berjaya diatasi selepas pengambilan yang berterusan untuk suatu tempoh waktu.
Susu Stolle berupaya untuk mencegah penyakit dengan menguatkan ketahanan badan terhadap bakteria yang boleh menyebabkan penyakit. Produk susu yang mengandungi antibodi berpotensi di dalam mencegah penyakit kerana berupaya di dalam meneutral dan menghapuskan patogen tertentu yang menyebabkan penyakit. Kandungan antibodi di dalam Susu Stolle jauh lebih tinggi berbanding kandungan antibodi di dalam produk susu yang diperolehi daripada lembu yang tidak menjalani kaedah imunisasi. Antibodi-antibodi ini berupaya di dalam melawan penyakit; oleh itu, lebih banyak bilangan antibodinya, lebih bagus kesannya ke atas pengguna.
Cadangan Pengambilan
Pengguna perlu minum Susu Stolle setiap hari bagi mendapatkan kesan yang menakjubkan dan kesan yang bagus akan dapat dicapai sekiranya menambahkan jumlah pengambilan melebihi daripada syor yang disarankan. Oleh kerana susu imun adalah produk yang semulajadi, pengambilannya tidak akan mengganggu tindakbalas bagi sebarang pengambilan ubat-ubatan yang lain. Walaubagaimanapun, suhu kepanasan yang tinggi perlu dielakkan kerana antibodi amat sensitif kepada kepanasan yang tinggi. Gunakan air suam (< 50°C) atau air sejuk untuk melarutkan tepung susu agar aktiviti faktor berfungsi dapat diserap di dalam badan.
Ciri-ciri Produk :1) Kelarutan yang tinggi 2) Penguraian yang tinggi 3) Rendah lemak 4) Perasa tulen
Pengguna perlu minum Susu Stolle setiap hari bagi mendapatkan kesan yang menakjubkan dan kesan yang bagus akan dapat dicapai sekiranya menambahkan jumlah pengambilan melebihi daripada syor yang disarankan. Oleh kerana susu imun adalah produk yang semulajadi, pengambilannya tidak akan mengganggu tindakbalas bagi sebarang pengambilan ubat-ubatan yang lain. Walaubagaimanapun, suhu kepanasan yang tinggi perlu dielakkan kerana antibodi amat sensitif kepada kepanasan yang tinggi. Gunakan air suam (< 50°C) atau air sejuk untuk melarutkan tepung susu agar aktiviti faktor berfungsi dapat diserap di dalam badan.
Ciri-ciri Produk :1) Kelarutan yang tinggi 2) Penguraian yang tinggi 3) Rendah lemak 4) Perasa tulen
Susu Stolle dianugerahi dengan 10 Hak Paten Utama daripada 27 buah negara
Susu Stolle terhasil daripada usahasama di antara Stolle Research & Development Corporation (Amerika Syarikat) dan Perbadanan Tenusu New Zealand. Usahasama ini dikenali sebagai Stolle Milk Biologics Incorporated (SMBI), yang telah ditubuhkan pada tahun 1987 (maklumat lanjut berkaitan Susu Stolle boleh didapati di www.smbimilk.com). Stolle R&D berpengalaman lebih daripada 40 tahun di dalam penyelidikan Susu Stolle. Hasil kerjasama dengan Perbadanan Tenusu New Zealand iaitu sebuah negara yang bersih, persekitaran yang bebas pencemaran, teknik penternakan yang canggih dan kawalan kualiti yang ketat telah berjaya menghasilkan susu yang berkualiti tinggi.
Sehingga kini, Susu Stolle telah menerima lebih daripada 250 hak paten yang telah diisukan di negara seperti Amerika Syarikat, Jepun, Jerman, Greece, UK, Sweden, Australia, Netherlands, Perancis, Switzerland, Denmark, Eropah, Itali, Austria, Kanada, Luxembourg, Mexico, Sepanyol, New Zealand, Argentina dan China (layari http://patft.uspto.gov untuk maklumat lanjut berkaitan 10 hak paten utama).
Sebagai lanjutan daripada maklumat-maklumat yang telah diberikan, pihak syarikat telah berjaya mengumpul perkongsian pengalaman daripada pengguna-pengguna yang berpuas hati dengan Susu Stolle (lihat testimoni Susu Stolle).
Susu Stolle terhasil daripada usahasama di antara Stolle Research & Development Corporation (Amerika Syarikat) dan Perbadanan Tenusu New Zealand. Usahasama ini dikenali sebagai Stolle Milk Biologics Incorporated (SMBI), yang telah ditubuhkan pada tahun 1987 (maklumat lanjut berkaitan Susu Stolle boleh didapati di www.smbimilk.com). Stolle R&D berpengalaman lebih daripada 40 tahun di dalam penyelidikan Susu Stolle. Hasil kerjasama dengan Perbadanan Tenusu New Zealand iaitu sebuah negara yang bersih, persekitaran yang bebas pencemaran, teknik penternakan yang canggih dan kawalan kualiti yang ketat telah berjaya menghasilkan susu yang berkualiti tinggi.
Sehingga kini, Susu Stolle telah menerima lebih daripada 250 hak paten yang telah diisukan di negara seperti Amerika Syarikat, Jepun, Jerman, Greece, UK, Sweden, Australia, Netherlands, Perancis, Switzerland, Denmark, Eropah, Itali, Austria, Kanada, Luxembourg, Mexico, Sepanyol, New Zealand, Argentina dan China (layari http://patft.uspto.gov untuk maklumat lanjut berkaitan 10 hak paten utama).
Sebagai lanjutan daripada maklumat-maklumat yang telah diberikan, pihak syarikat telah berjaya mengumpul perkongsian pengalaman daripada pengguna-pengguna yang berpuas hati dengan Susu Stolle (lihat testimoni Susu Stolle).
STOLLE ESSENTIAL - Minuman Bebas Laktosa |
![]() Bahan utama di dalam Stolle Essential ialah milk protein concentrate (MPC). MPC ini telah dihasilkan dengan menggunakan proses unik yang bersuhu rendah bagi mengekalkan sebahagian proteinnya di dalam bentuk asal. Ramuan Stolle Essential diproses di bawah kawalan yang khusus kerana antibodi di dalam Stolle Essential akan musnah sekiranya menggunakan kaedah pemprosesan produk tenusu yang biasa. Stolle Essential merupakan penyelamat kepada mereka yang mengalami masalah intoleransi laktosa, alah kepada produk tenusu khususnya susu, masalah ginjal dan kencing manis. Apa itu intoleransi laktosa? Intoleransi laktosa disebabkan oleh ketidakupayaan sistem pencernaan untuk memecahkan laktosa (gula susu) kepada glukosa. Sudah sedia maklum bahawa protein (enzim) yang bertanggungjawab untuk memecahkan laktosa kepada glukosa dipanggil sebagai laktase. Kekurangan enzim laktase untuk mencernakan sejumlah laktosa yang diambil akan menimbulkan masalah ini. Walaubagaimanapun, setiap individu menghasilkan jumlah kandungan enzim laktase yang berbeza-beza. Simptom-simptom yang umum bagi masalah ini ialah loya-loya, kekejangan, kembung perut dan cirit-birit, yang mana simptom-simptom ini akan wujud selepas 30 minit atau 2 jam pengambilan makanan atau minuman yang mengandungi laktosa. Keterukan simptom berbeza-beza bergantung kepada jumlah laktosa yang boleh dicernakan oleh setiap individu. Untuk mendapatkan kesan yang membanggakan, disarankan setiap 4 g (sebungkus) Stolle Essential ditambah ke dalam segelas minuman lain. Amalkan pengambilan sebanyak 2 bungkus setiap hari dengan 2 kali pengambilan. ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
| |||||||||||||||||||||||||||||||
![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
|
CURVITS - Minuman Berantioksida Penambah Tenaga |
![]() Kebaikan yang diperolehi daripada pengambilan minuman CurVits:- 1. Antioksida dan anti-toksik 2. Meningkatkan stamina, tenaga dan sistem imun tubuh badan 3. Mencegah kerosakan yang disebabkan oleh radikal bebas 4. Memperlahankan proses penuaan dan kerosakan sel 5. Mencegah kanser dan penyakit jangkamasa panjang 6. Kesan anti-inflamasi, melindungi organ-organ dalaman 7. Mengimbangi elektrolit badan 8. Menurunkan tahap kolesterol 9. Melindungi organ hati daripada sebatian toksin 10. Meningkatkan keimunan
CurVits merupakan salah satu minuman pemakanan yang efektif di dalam memenuhi keperluan pemakanan harian anda |