PRODUK

Pengenalan
Kita tahu dan faham bahawa susu merupakan minuman yang unik dan yang nyatanya, susu boleh dianggap sebagai penyambung kepada sistem imun ibu, menyediakan kebaikan keimunan yang sepenuhnya kepada pengguna. Kajian yang dijalankan telah menunjukkan bahawa selain daripada kandungan nilai pemakanannya, susu juga dapat memberikan perlindungan keimunan pasif atau perlindungan daripada penyakit dengan menggunakan rawatan antibodi ke atas manusia.

Pada tahun 1958, Ralph Stolle merupakan seorang ahli perniagaan dan pemilik kepada Ladang SanMarGale di Lebanon, Ohio. Beliau telah menanamkan minatnya kepada konsep susu imun. Susu Stolle telah dihasilkan dengan memberikan lembu sejenis vaksin yang khusus yang mengandungi campuran bakteria yang telah dimatikan dengan kaedah pemanasan yang diperolehi daripada pemilihan patogen dari badan manusia agar antibodi yang diketahui jenis dan kekuatan/kuasanya dihasil dan dirembeskan ke dalam susu. Ralph Stolle telah bertahun-tahun merahsiakan formula vaksin polivalen 26 dalam 1, tetapi akhirnya Susu Stolle telah mendapat pengiktirafan hak paten ke atas komposisi vaksin polivalen 26 dalam 1 dan teknik yang digunakan semasa imunisasi (maklumat lanjut berkaitan dengan prosedur imunisasi vaksin boleh diperolehi di laman web http://patft.uspto.gov). Rumusan imunisasi mengandungi 26 jenis patogen bakteria yang telah mati.

Pembuatan Produk yang Berkualiti
Vaksin polivalen 26 dalam 1 telah digunakan untuk merangsang lembu menghasilkan antibodi khusus di dalam susunya. Setiap vaksin yang akan digunakan perlu diuji secara rapi agar tidak tercemar dari bakteria luar. Kemudian, vaksin akan disuntik ke atas lembu dengan menggunakan teknik hiperimunisasi. Susu yang diperah daripada lembu yang telah divaksinkan diproses secara berasingan bagi setiap langkah penghasilan dan diproses di dalam keadaan yang bersuhu rendah agar kandungan antibodi tidak terjejas. Setiap produk yang terhasil perlu melalui kawalan ujian yang ketat bagi memastikannya memenuhi kehendak spesifikasi. Susu Stolle diasing dan diproses secara berasingan daripada produk susu lain di New Zealand.

Komitmen Kami Ke Atas Kualiti, Keberkesanan dan Keselamatan


Sebagai kepastian keberkesanan dan keselamatan Susu Stolle ke atas manusia, En. Ralph Stolle telah mengedarkan Susu Stolle secara percuma kepada sukarelawan (responden) yang berminat untuk menyertai kajian beliau. Kajian telah dijalankan di kalangan penduduk di Cincinnati dan kawasan sekitarnya. Borang soal selidik telah disediakan bagi mengikuti perkembangan setiap responden tersebut. Kajian ini dijalankan secara berterusan selama 28 tahun bagi mendapat kepastian ke atas kebaikan kesihatan yang diperolehi oleh setiap responden selepas minum Susu Stolle. Seramai 3,545 responden yang terlibat, 40% daripadanya adalah lelaki dan 60% perempuan di antara lingkungan umur 4 – 95 tahun telah menunjukkan keputusan bahawa 96.1% tidak menunjukkan sebarang kesan sampingan selepas pengambilan dan 3.9% walaupun mengalami sedikit masalah intoleransi laktosa, namun masalah ini berjaya diatasi selepas pengambilan yang berterusan untuk suatu tempoh waktu.

Susu Stolle berupaya untuk mencegah penyakit dengan menguatkan ketahanan badan terhadap bakteria yang boleh menyebabkan penyakit. Produk susu yang mengandungi antibodi berpotensi di dalam mencegah penyakit kerana berupaya di dalam meneutral dan menghapuskan patogen tertentu yang menyebabkan penyakit. Kandungan antibodi di dalam Susu Stolle jauh lebih tinggi berbanding kandungan antibodi di dalam produk susu yang diperolehi daripada lembu yang tidak menjalani kaedah imunisasi. Antibodi-antibodi ini berupaya di dalam melawan penyakit; oleh itu, lebih banyak bilangan antibodinya, lebih bagus kesannya ke atas pengguna.

Cadangan Pengambilan
Pengguna perlu minum Susu Stolle setiap hari bagi mendapatkan kesan yang menakjubkan dan kesan yang bagus akan dapat dicapai sekiranya menambahkan jumlah pengambilan melebihi daripada syor yang disarankan. Oleh kerana susu imun adalah produk yang semulajadi, pengambilannya tidak akan mengganggu tindakbalas bagi sebarang pengambilan ubat-ubatan yang lain. Walaubagaimanapun, suhu kepanasan yang tinggi perlu dielakkan kerana antibodi amat sensitif kepada kepanasan yang tinggi. Gunakan air suam (< 50°C) atau air sejuk untuk melarutkan tepung susu agar aktiviti faktor berfungsi dapat diserap di dalam badan.

Ciri-ciri Produk :1) Kelarutan yang tinggi  2) Penguraian yang tinggi  3) Rendah lemak  4) Perasa tulen

Susu Stolle dianugerahi dengan 10 Hak Paten Utama daripada 27 buah negara
Susu Stolle terhasil daripada usahasama di antara Stolle Research & Development Corporation (Amerika Syarikat) dan Perbadanan Tenusu New Zealand. Usahasama ini dikenali sebagai Stolle Milk Biologics Incorporated (SMBI), yang telah ditubuhkan pada tahun 1987 (maklumat lanjut berkaitan Susu Stolle boleh didapati di www.smbimilk.com). Stolle R&D berpengalaman lebih daripada 40 tahun di dalam penyelidikan Susu Stolle. Hasil kerjasama dengan Perbadanan Tenusu New Zealand iaitu sebuah negara yang bersih, persekitaran yang bebas pencemaran, teknik penternakan yang canggih dan kawalan kualiti yang ketat telah berjaya menghasilkan susu yang berkualiti tinggi.

Sehingga kini, Susu Stolle telah menerima lebih daripada 250 hak paten yang telah diisukan di negara seperti Amerika Syarikat, Jepun, Jerman, Greece, UK, Sweden, Australia, Netherlands, Perancis, Switzerland, Denmark, Eropah, Itali, Austria, Kanada, Luxembourg, Mexico, Sepanyol, New Zealand, Argentina dan China (layari http://patft.uspto.gov untuk maklumat lanjut berkaitan 10 hak paten utama).

Sebagai lanjutan daripada maklumat-maklumat yang telah diberikan, pihak syarikat telah berjaya mengumpul perkongsian pengalaman daripada pengguna-pengguna yang berpuas hati dengan Susu Stolle (lihat testimoni Susu Stolle).
STOLLE ESSENTIAL - Minuman Bebas Laktosa
Maklumbalas daripada pengguna ke atas keberkesanan Susu Stolle yang membanggakan telah menghasilkan Stolle Essential. Stolle Essential merupakan produk pemakanan dengan rasa yang lebih kepada rasa asli dan mengandungi rendah kandungan laktosa, dihasilkan daripada Susu Stolle (susu skim). Stolle Essential terhasil daripada Susu Stolle yang telah dihasilkan dengan penggunaan rangsangan ke atas sistem imun lembu.

Bahan utama di dalam Stolle Essential ialah milk protein concentrate (MPC). MPC ini telah dihasilkan dengan menggunakan proses unik yang bersuhu rendah bagi mengekalkan sebahagian proteinnya di dalam bentuk asal. Ramuan Stolle Essential diproses di bawah kawalan yang khusus kerana antibodi di dalam Stolle Essential akan musnah sekiranya menggunakan kaedah pemprosesan produk tenusu yang biasa. Stolle Essential merupakan penyelamat kepada mereka yang mengalami masalah intoleransi laktosa, alah kepada produk tenusu khususnya susu, masalah ginjal dan kencing manis.

Apa itu intoleransi laktosa? Intoleransi laktosa disebabkan oleh ketidakupayaan sistem pencernaan untuk memecahkan laktosa (gula susu) kepada glukosa. Sudah sedia maklum bahawa protein (enzim) yang bertanggungjawab untuk memecahkan laktosa kepada glukosa dipanggil sebagai laktase. Kekurangan enzim laktase untuk mencernakan sejumlah laktosa yang diambil akan menimbulkan masalah ini. Walaubagaimanapun, setiap individu menghasilkan jumlah kandungan enzim laktase yang berbeza-beza.

Simptom-simptom yang umum bagi masalah ini ialah loya-loya, kekejangan, kembung perut dan cirit-birit, yang mana simptom-simptom ini akan wujud selepas 30 minit atau 2 jam pengambilan makanan atau minuman yang mengandungi laktosa. Keterukan simptom berbeza-beza bergantung kepada jumlah laktosa yang boleh dicernakan oleh setiap individu.

Untuk mendapatkan kesan yang membanggakan, disarankan setiap 4 g (sebungkus) Stolle Essential ditambah ke dalam segelas minuman lain. Amalkan pengambilan sebanyak 2 bungkus setiap hari dengan 2 kali pengambilan.
UBAT GIGI STOLLE WPC
Dengan penggunaan teknik bio-kejuruteraan, faktor berfungsi di dalam Susu Stolle telah dihapuskan untuk menghasilkan protein khusus yang mengandungi antibodi dan faktor anti-inflamasi. Gabungan kedua-dua ramuan aktif ini dikenali sebagai WPC.
Ciri-ciri Istimewa Ubat Gigi Stolle WPC
Berbanding dengan produk ubat gigi yang lain, Ubat Gigi Stolle WPC yang mengandungi ramuan WPC yang unik mempunyai 3 ciri-ciri utama seperti di bawah:-
1. Antibodi Streptokukus mutans : Diperolehi dari intisari Susu Stolle, kaya dengan pelbagai jenis antibodi penentang kuman terutamanya dapat menahan pembiakan kuman Streptokukus mutans yang merupakan sebab utama kerosakan gigi, mengelakkan pertumbuhan plak gigi dan seterusnya mengurangkan penyakit mulut seperti kerosakan gigi, penyakit periodontitis, tartar dan nafas berbau.
2. Faktor Anti-inflamasi : Diperolehi dari intisari Susu Stolle, berkesan untuk meringan dan mencegah kesakitan dan keradangan gigi yang disebabkan oleh penyakit periodontitis.
3. Oligosakarida : Berfungsi untuk menghalang kuman daripada melekat pada permukaan gigi untuk mencegah kejadian plak dan mengurangkan kejadian penyakit yang berkaitan dengan gigi.

Hak Paten Amerika Syarikat (http://patft.uspto.gov)
1. No. Hak Paten Amerika Syarikat 4,324,782 (UK, Perancis, Jepun, Itali, Jerman, Sweden, Switzerland).
Menggunakan teknologi-bio yang tercanggih untuk menghasilkan antibodi anti-kuman kerosakan gigi dan bahan fungsian imunisasi. Ianya berkesan untuk mencegah kerosakan gigi dan mengurangkan kejadian plak sebanyak 85% - 90%.
2. No. Hak Paten Amerika Syarikat 5,242,691 (Taiwan, Eropah, Jepun, Australia, Kanada, New Zealand, Itali, Filipina, Israel, Austria, Mexico).
Hak paten ke atas faktor anti-inflamasi semulajadi dapat melegakan kesakitan dan mencegah kejadian inflamasi yang disebabkan oleh penyakit gigi.

Penerimaan dan Teknik Jualan Produk
1. Ubat gigi berantibodi yang pertama kali dicipta.
2. Warga tua : Mengurangkan kejadian penyakit periodontitis dan penyakit kardiovaskular.
3. Orang dewasa : Menekankan perbandingan di antara Ubat Gigi Stolle WPC yang mempunyai 3 ciri penting dengan ubat gigi berfluorida yang biasa, yakni sejenis ubat gigi yang dapat menjaga kesihatan mulut seisi keluarga.
4. Kanak-kanak : Menekankan konsep pengaruh kerosakan gigi terhadap masa depan kanak-kanak.

Asal usul antibodi dan faktor anti-inflamasi di dalam Ubat Gigi Stolle WPC. Adakah kedua-dua ramuan aktif ini memudaratkan tubuh badan manusia?
Antibodi dan faktor anti-inflamasi adalah hasil ekstrak daripada Susu Stolle yang menggunakan teknik pengasingan bio-teknologi yang terkini untuk menghasilkan WPC yang mengandungi kepekatan antibodi yang tinggi, oligosakarida semulajadi dan faktor anti-inflamasi. Ubat Gigi Stolle WPC bukan sahaja mengandungi zat mineral malah turut mengandungi 90% dadih protein yang bebas daripada glukosa. Ianya lembut dan tidak memudaratkan tubuh badan manusia.
CURVITS - Minuman Berantioksida Penambah Tenaga
CurVits merupakan minuman berantioksida yang lengkap, dicipta daripada penggunaaan teknologi yang maju dengan kandungan curcumin (ekstrak daripada kunyit) sebanyak 99%, vitamin-vitamin yang diperlukan badan seperti vitamin A dan vitamin C serta zat mineral Zink, yang berupaya menguatkan tenaga tubuh badan dan menyumbang kepada kebaikan kesihatan yang menyeluruh. Curcumin di dalam minuman CurVits amat mudah diserap badan kerana telah melalui proses pengekstrakan yang semulajadi. Proses pengekstrakan ini telah dianugerahi dengan hak paten daripada Amerika Syarikat:-
Kebaikan yang diperolehi daripada pengambilan minuman CurVits:-
1. Antioksida dan anti-toksik
2. Meningkatkan stamina, tenaga dan sistem imun tubuh badan
3. Mencegah kerosakan yang disebabkan oleh radikal bebas
4. Memperlahankan proses penuaan dan kerosakan sel
5. Mencegah kanser dan penyakit jangkamasa panjang
6. Kesan anti-inflamasi, melindungi organ-organ dalaman
7. Mengimbangi elektrolit badan
8. Menurunkan tahap kolesterol
9. Melindungi organ hati daripada sebatian toksin
10. Meningkatkan keimunan
Golongan yang mendapat faedah daripada pengambilan minuman CurVits:-
1. Perempuan yang mengalami pendarahan haid yang panjang dan individu yang mengalami gastrik.
2. Individu yang berdiet yang mana pemakanan hariannya tidak mengandungi nutrien yang mencukupi untuk keperluan tubuh badan.
3. Individu yang mengamalkan diet sayur-sayuran tidak menerima bekalan zat mineral zink dan vitamin yang mencukupi.
4. Sesetengah masalah atau penyakit serta ubat-ubatan yang mengganggu pengambilan zat-zat nutrien, pengambilan makanan, penyerapan, metabolisma atau perkumuhan khususnya pesakit kanser.
5. Perokok perlu menggandakan pengambilan antioksidanya berbanding individu yang tidak merokok.
6. Peminum arak.
7. Warga tua khususnya mereka yang menghidapi penyakit kronik.
8. Individu dengan kehidupan yang tidak aktif dan sihat.
9. Individu yang alah terhadap produk tenusu.
CurVits merupakan salah satu minuman pemakanan yang efektif di dalam memenuhi keperluan pemakanan harian anda